Снимки: ПетелЗа първи път церемонията Спортист на Варна се проведе

...
 Снимки: ПетелЗа първи път церемонията Спортист на Варна се проведе
Коментари Харесай

Наградиха отличниците на Варна в спорта за последните три месеца

 

Снимки: Петел

За първи път церемонията " Спортист на Варна " се организира за общо три месеца Наведнъж. В Юнашкия салон бяха отличени първенците за юли, август и септември. По традиция премиите бяха връчени в четири категории.



Призът за Спортист №1 за седмия месец от годината заслужиха две състезателки по художествена гимнастика - Андреа Иванова  от " ЧАР-ДКС " и Краси Иванова от " Грация ". Те са шампионки отборно и в многобоя. Имат и сребро на 5 въжета. За тим на месеца е избран отборът по водна топка " Аква спорт ", който завоюва първа купа на страната в своята история при мъжете.



Треньор е Стефан Георгиев. В онлайн анкетата победител стана състезателката по художествена гимнастика Андреа Иванова. За №1 на варненското спортно учебно заведение за юли бе определена Елвира Краснобева, състезателка по художествена гимнастика от " Грация ". Тя има два златни медала и четвърто място на международното състезание за девойки в Румъния.



Младият варненски боксьор Иво Димитров стана състезател на Варна за месец август. Той завоюва бронзов орден от Европейско състезание за възпитаници в Словения в кат. 54 кг. Негов треньор е Георги Бояджиев. Иво завоюва и онлайн анкетата, а също по този начин беше избран и за състезател на месеца на варненското спортно учебно заведение.



Така той си потегли с три награди от церемонията. За тим на месеца бе обявен  клубът по синхронно плувне " Албатрос ", който за първи път в своята история завоюва комлексната купа на България. Треньори са Бистра Петкова и Мирослава Пеева.



Състезателят по кик бокс Виктор Ненков от Семеен кодекс „ Вокил “  завоюва наградата „ Спортист на Варна “ за месец септември. Той стана европейски първенец на лоу кик в кат. 63,5 кг. Треньор Галин Димов. Отбор на месец септември на Варна е клубът по лека атлетика за ветерани. Те се завърнаха с 37 медала, от тях 10 златни от Балканско състезание в Измир.



За №1 на спортно учебно заведение е избрана Христина Тодорова, играч по лека атлетика на „ Евър “. Тя завоюва сребро на Европейски училищен игри в Чехия, а по-късно добави още два сребърни медала от пробезите във Варна и Карнобат. Победител в онлайн анкутата стана Мелиса Кюш, играч по бокс на БК „ Харис боксинг “. Тя има златен орден от Директива за птиците за девойки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР